menu
Word Lid
Vlaams Belang stelt Limburgse lijsten provincieraad voor

Het Vlaams Belang heeft de kieslijsten voor de provincieraadsverkiezingen bekend gemaakt. In Limburg trekt de partij met een sterke lijst van zowel vaste waarden als nieuwe krachten naar de kiezer. “De Vlaming smacht naar echte verandering en na de verkiezingen van juni is eens te meer duidelijk dat deze er enkel kan komen met het Vlaams Belang”, stelt Chris Janssens. “Ik ben dan ook bijzonder trots mijn schouders onder deze sterke lijst te kunnen zetten. Samen zetten we alles op alles voor een knap resultaat.”

Voor Limburg worden de verschillende regionale lijsten getrokken door Danny Kenis voor arrondissement Maaseik en geduwd door Leo Pieters (Vlaams Parlementslid). Chantal Nagels voor arrondissement Hasselt en geduwd door Chris Janssens (Vlaams Parlementslid, fractieleider Vlaams Parlement en nationaal ondervoorzitter). Ten slotte Bruno Van Wettere voor arrondissement Tongeren met als lijstduwer Annick Ponthier (Federaal Parlementslid en provinciaal voorzitter Limburg).

“Enkel met het Vlaams Belang op kop, zal de Vlaming krijgen wat deze al jarenlang vraagt”

“Zonder het Vlaams Belang aan het roer, gaan alle andere partijen verder op hetzelfde elan. Het is nochtans overduidelijk dat de Vlaming net het tegenovergestelde wil, maar telkens opnieuw genegeerd wordt door de machtspartijen”, concludeert Annick Ponthier “Elke stem telt. Een krachtige score voor het Vlaams Belang zal bovendien een signaal zijn naar de systeempartijen die onderhandelen over een federale en Vlaamse regering dat de Vlamingen eindelijk echte verandering willen.”

“Het Vlaams Belang wil een bouwstop van nieuwe moskeeën. Bovendien moeten bestaande moskeeën die zich niet houden aan de voorschriften, moeten worden gesloten”, aldus Chantal Nagels.

“Ik woon in Borgloon, de parel van Haspengouw. Voor mij is het belangrijk dat we onze lokale fruitsector meer promoten. We mogen trots zijn op onze Limburgse fruittelers. Ik zal mij in de provincieraad inzetten om de belangen van deze sector te verdedigen”, vult Bruno Van Wettere verder aan.

“Drugs vormen een groot gevaar voor onze volksgezondheid, maar ook voor onze veiligheid, specifiek in de Limburgse grensstreek”, besluit Danny Kenis.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF