menu
Word Lid
Vlaams Belang Limburg doneert €2000 aan Is Broodnodig VZW

Vlaams Belang Limburg heeft deze namiddag een cheque overhandigd aan vzw Is Broodnodig. De partij heeft deze donatie gedaan in het kader van haar ‘een hart voor onze mensen’-campagne, in aanloop naar Kerstmis. Afgelopen weken gaven tal van lokale afdelingen gratis soep en chocomelk weg om aandacht te eisen voor de groeiende armoede bij ons. Ook werden er middelen ingezameld voor het goeie doel. Vrijdagmiddag werden die centen officieel overhandigd. “Ook bij ons is er armoede, en die groeit, door de bikkelharde energiecrisis. Gelukkig zijn er organisaties zoals Is Broodnodig die de pijn verlichten. We geven hen graag een duwtje in de rug.”

Vrijdagnamiddag hebben Limburgse kopstukken Annick Ponthier en Chris Janssens een omvangrijke gift overhandigd aan vzw Is Broodnodig van € 2000. De partij had de weken ervoor op tal van markten gratis soep uitgedeeld om donaties in te zamelen voor het goeie doel. In provincie Limburg werd Is Broodnodig gekozen, die lege brooddozen op lagere scholen vult.

“‘Een hart voor onze mensen’ zijn niet enkel woorden”

“De mensen van Is Broodnodig doen fantastisch werk, dat hebben we met onze ogen kunnen zien”, reageert provinciaal kopstuk Annick Ponthier. “Organisaties als Is Broodnodig helpen de hulpbehoevenden waar de overheid tekortschiet. En dat is broodnodig, want de overheid faalt wel degelijk. De groeiende energiearmoede heeft immers structurele, politieke oorzaken.”

"Want dat er eindelijk, na immense druk van het Vlaams Belang, een normaal btw-tarief van 6% in plaats van een luxetarief van 21% op energie is ingevoerd, is een goeie zaak”, gaat Ponthier verder. “Maar er is nog veel werk aan de winkel. Met enkele eenmalige toelages komen de mensen die net niet in aanmerking komen voor het sociaal tarief er niet. En al zeker niet als de regering de btw-verlaging gaat compenseren door hogere accijnzen, iets wat De Croo al heeft beloofd.”

“Het is nu het moment om te besparen op het systeem“, vindt en besluit Ponthier. ”Denk maar aan het afschaffen van de Senaat, de provinciebesturen, de intercommunales enzoverder. Ook door het afschermen van de Sociale Zekerheid voor vreemdelingen kunnen we honderden miljoenen besparen. Die middelen kunnen direct worden omgezet in een lagere energiefactuur en in nieuwe eigen energieproductie via kerncentrales. Zo helpen we onze mensen niet alleen even, maar duurzaam.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF