menu
Word Lid
Limburgse Vlaams Belang-delegatie bezoekt fruitveiling in Borgloon

Limburgse Vlaams Belang-delegatie bezoekt fruitveiling in Borgloon

Een delegatie van het Vlaams Belang heeft vrijdagvoormiddag de fruitveiling in Borgloon bezocht.

“De fruitsector speelt een belangrijke rol in de Limburgse economie”, zegt Roosmarijn Beckers. Beckers woont in Sint-Truiden en verdedigt de belangen van de fruittelers in het Vlaams Parlement.

Er waren in 2005 over gans Vlaanderen nog 1.081 appeltelers actief. Op vijftien jaar tijd is dit aantal met meer dan 40 procent gedaald naar 638 in 2020. De vraag naar appels is in Vlaanderen nochtans niet gedaald. Sinds 2015 wordt er jaarlijks, met uitzondering van coronajaar 2021, meer dan 90.000 ton appels ingevoerd. De belangrijkste importpartners zijn Nederland, gevolgd door Nieuw-Zeeland en Frankrijk. “We mogen trots zijn op onze Limburgse fruittelers, en daarom vind ik het belangrijk dat we lokaal geteeld fruit kopen en eten. Dit is niet alleen in het belang van onze Vlaamse appeltelers en economie, maar dit is ook gewoon beter voor het milieu”, aldus Roosmarijn Beckers.

“We mogen trots zijn op onze Limburgse fruittelers, en daarom vind ik het belangrijk dat we lokaal geteeld fruit kopen en eten.” (Roosmarijn Beckers, Vlaams parlementslid).

“Wie aan Limburg denkt, denkt vast en zeker aan de prachtige bloesems en het heerlijke fruit die we telen. Daar mogen wij als Limburgers trots op zijn”, zegt federaal parlementslid en provinciaal voorzitter Annick Ponthier.

“Het Vlaams Belang zal de komende weken ook enkele markten in Haspengouw bezoeken. Limburgse parlementsleden en militanten zullen er lokaal geteelde appelen uitdelen aan de marktbezoekers, samen met een begeleidende flyer die het belang van de lokale fruitsector promoot.”, aldus Annick Ponthier.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF